U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Engelenpraat 5 over... een gebed; genieten; het hiernamaals; hoger zelf

 

In de loop der jaren ontwikkelde zich een persoonlijke omgang met 'Gidsen van het Licht'. Elders zullen dergelijke ervaringen weer anders benoemd worden. Het gaat altijd om een ontmoeting met een Lichtwezen, Iemand die boven het gewone alledaagse uitstijgt, liefde, wijsheid en vrede uitstraalt. Voor mij, vanuit mijn traditie, is dat een engel, nauw verbonden met Jezus en met God. Sommigen beleven zo'n ontmoeting éénmaal, bij toeval, anderen gaan er gericht naar op zoek. Zo leerde ik 'geïnspireerd schrijven' in de vorm van een soort 'vraag- en antwoordspel' waarin ik met mijn vragen kwam, en al luisterend de antwoorden opschreef: het was en is voor mij een prachtige vorm van gebed, niet alleen via woorden, maar ook via beelden en gevoelens en energie. Daar wil ik je graag in laten delen. En niets houdt je tegen om zelf ook te gaan oefenen: zie 'engelen-contact NU'

 

Gebed om de dag te beginnen: 

 

Grote God, dank u voor deze nieuwe dag.

Blijf dicht bij me, zodat ik niet bang ben,

en mijn hart durf te openen zodat de liefde kan overstromen

en ik uw licht hier op aarde kan doorgeven.

Maak mij een instrument in uw handen,

leer mij uw wil te doen.

Amen.

 

Engelenpraat over genieten

Waar het misschien aan ontbreekt als je maar zelden ergens van geniet, is vreugdevol vertrouwen. Een luchtiger wijze van bestaan. Weet je, werk is maar werk. Het is niet zo belangrijk. Jij, jij bent veel belangrijker. Jouw welzijn, jouw vreugde, jouw licht. Voor zover je dat laat schijnen schijnt het ook voor anderen. Ga van het leven genieten. Dan geniet het leven ook van jou. En wij. En iedereen om je heen. Wij willen ook graag nog meer van jou genieten, met jou de vreugde beleven van een leven waarin je speels gebruik maakt van je talenten, een leven waarin gelachen wordt, waarin je warmte geeft en warmte ontvangt. Ach, misschien denk je nu al wat ongeduldig ‘ja ja, komt er nog iets waar ik echt wat aan hèb?’ Maar meer is het niet!  Kies voor het speelse, het lichte, het vrolijke. Ga van jezelf houden, nog veel meer dan je nu al doet. Ontdek de behoeften van het kind in jou, besteed daar aandacht aan, en dan nog meer aandacht. 

 

Engelenpraat over het hiernamaals

Ik heb nu een aantal boeken gelezen waarin mensen ‘meegenomen’ worden naar het hiernamaals, en het is heel interessant, vooral omdat ze zo enorm verschillend zijn. Nu ben ik het boek van Loes van Loon “U wordt gedragen door onze liefde” aan het lezen dat daarover gaat. Haar boeken zijn sowieso inspirerend, eigenlijk nog meer qua sfeer dan qua inhoud. Maar goed, ergens wordt er gesproken over wat je bij een uittreding als  ‘stoffelijk mens’ van het hiernamaals kan zien. Het zou beperkt blijven tot wat je gids beslist. Het klinkt mij in de oren alsof we een kijkje krijgen in de ‘Loes-hemel’. Toch wordt het gebracht alsof die beschrijving voor ons allemáál geldt. Daar klinkt het me eerlijk gezegd wat te kneuterig voor. Dus. IS het mogelijk om meer te weten te komen over het hiernamaals, door het lezen van dit soort boeken?

Nou, dat was een heel verhaal. Ik zie je verwarring. Je bent heel nieuwsgierig, altijd al geweest, heel goede eigenschap trouwens… maar dit soort boeken zijn altijd wat teleurstellend voor je. Alsof je wel weet dat het niet helemaal klopt. Of helemaal niet klopt. Mensen schreven het vaak met een bijbedoeling, namelijk om een emotie op te roepen. Liefde. Angst. Dát lukt Loes van Loon goed, liefde oproepen, en ageren tegen angst en haat. In die zin voldoet het boek. Maar met haar toekomstverwachtingen, of liever gezegd haar ervaringen met het hiernamaals, zit het ingewikkelder. Je herkent soms het geconstrueerde van de ‘ervaring’. De houterige gesprekken. Het voortdurend praten over humor, terwijl het nou weer niet zó grappig is. Kortom, de gidsen laten haar een ‘werkelijkheid’ zien die van belang is voor het boek. Dat zéggen ze ook met zoveel woorden. Hun belang is niet jouw nieuwsgierigheid wat betreft het hiernamaals te bevredigen, hun belang is liefde promoten. Toch brengt het je wel verder, zoals het idee van die ‘gedachtenkracht’: het creëren van de werkelijkheid van dat moment, d.m.v. je gedachten, maar ook je gevoel. Hoe dan ook, op die manier kunnen we Loes en haar lezers aanschouwelijk les geven. Nemen we daarmee de boel in de maling? Nee. Nou ja, vanuit jouw oogpunt misschien wel, maar van ons uit gezien niet. Dat jij het allemaal geneigd bent als realistisch, als ‘echt’ te zien, dat is een manier van lezen, van opvatten. De oude wetenschappelijke instelling zit dieper in je geest dan je zelf voor waar wilt houden… Zo van ‘het is waar’ of ‘het is flauwekul’. Nou, luister maar weer naar de theologen: het is waar, maar niet per definitie waar gebeurd. Dat is een val waar zelfs Loes niet aan ontkomt, en haar gidsen buigen met haar mee, omdat het beter is voor het boek. Dus zie het niet als een soort blauwdruk voor je eigen toekomst. Maak je er niet druk om, je krijgt ooit nog zat tijd om het allemaal uit te vogelen en te ontdekken. Waar het om gaat, en waar de boeken van Loes heel goed in geslaagd zijn: waar het om gaat is het laten groeien van de liefde. En hoe moeizaam dat is. Niet iets wat je zomaar even doet. Zelfs jij niet. Het kost tijd, heel veel zelfonderzoek, dat soort dingen klopt allemaal.

 

Engelenpraat over hoger zelf

 

Het Hoger Zelf is in jouw ogen vaak zo vreemd, zo onbereikbaar. Het wordt tijd dat je er anders mee omgaat. Het is zoveel dichter bij dan jij beseft. Het is geen apart item, waarmee je een lijntje kan leggen – het gaat dwars door alles heen, het is overal in jou. Laat om te beginnen je oude beeld los. Vergeet alle kennis die je erover denkt te hebben. Concentreer je om te beginnen op je lichaam. Voel hoe de warmte zich daardoorheen verspreidt. Daarmee voel je je Hoger Zelf. Er zitten een aantal vooronderstellingen, diep verborgen in jou. Spoor ze op. We kunnen ze niet simpelweg aanwijzen – zouden dat wel kunnen, maar dat helpt je niet. Het zijn die vooronderstellingen die je ervan verwijderd houden. Ze zijn niet reëel. Je BENT niet verwijderd van je Hoger Zelf. En wij ook niet.

 

 

 --> vlg blz