U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Activiteiten:

 

In de maanden november en december 2023:

Op vrijdagmorgen is er voor iedereen die mee wil doen een LICHTMEDITATIE om 10.30 uur (tot uiterlijk 11.30 uur) in de Remonstrantse kerk, Corn.de Wittstraat 28 te Dordrecht.

Het eerste doel is om samen even alle dagelijkse drukte, en zorgen achter je te laten en tot een diepe ontspanning te komen. Dan volgt de eigenlijke ‘lichtmeditatie’ – een lange stilte waarin we zo geconcentreerd mogelijk afstemmen op het onnoembare; ruimte laten aan God, Licht, Liefde. Of om positieve energie te ervaren. Of nog weer anders. We ontdekken het gaandeweg wel. Het is geen ‘vaste’ groep, iedereen die wil en kan, al is het maar om een keer te proberen, is welkom. De toegang is gratis.

 

 

Zin om dit jaar écht kerst te beleven? Kom dan ook op maandag 25 december, kerstmorgen, om 10 uur, naar de Remonstrantse kerk, Corn. de Wittstraat 28 te Dordrecht. We gaan veel zingen, naar het kerstverhaal luisteren en met elkaar het feest van de hoop vieren. 

Medewerkenden: Margriet den Hartog (orgel); Yvonne Peters (cantrix); leden van de cantorij; Rini Rikkert (voorganger).

 

Op zondag 10 december, de tweede adventszondag, ga ik in de dienst van 10 uur, ook in de Remonstrantse kerk, het verhaal van Tamar vertellen, uit Genesis 38. Een eeuwenoud verhaal, volslagen uit de tijd - en tegelijk tijdloos. Nieuwsgierig? Kom gewoon! Je bent altijd welkom.

 

Méér informatie over de Remonstrantse gemeente: zie deze link

 

 

 Wil je een lezing organiseren? Zoals je al op deze website hebt kunnen zien, heb ik over twee thema's behoorlijk wat kennis verzameld die ik graag wil delen met een groep belangstellenden. Tot nu toe zijn het altijd geanimeerde en interessante bijeenkomsten. Mail me, en ik neem contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. 

 

 'Engelen in de bijbel en in deze tijd ' : Verhalen over wezens uit hogere sferen zijn al zo oud als de mensheid en komen in elke cultuur voor. In de bijbel worden ze ‘engelen’ genoemd: boodschappers van God. In de latere eeuwen verdwenen de engelen  meer en meer uit het zicht. Tegenwoordig groeit de belangstelling weer – maar dan vooral buiten de kerk. Veel mensen vertellen hun ervaringen, er verschijnen talloze boeken, de engelen zijn weer helemaal terug! Hebben we het dan nog over dezelfde bijbelse engelen? Waarom zóu je het er eigenlijk over hebben?

 

Leven na de dood’  dat klinkt onmogelijk. Toch geloven mensen er in, maar wáárin en waar gaat het dan over? We kijken kort terug naar de  (summiere) gegevens in de bijbel en de ontwikkelingen in de kerkgeschiedenis, en bespreken vervolgens hoe dit oude beeld van de hemel in onze tijd ingrijpend aan het veranderen is. 

 

Lezing over 'leven na de dood' in Dordrecht:

Op woensdag 13 december, 's middags om 14.oo uur, leid ik een 'thema-middag' in de Remonstrantse kerk, Corn. de Wittstraat 28 te Dordrecht, waarin ik uitgebreid vertel over de ontwikkelingen in de laatste twee eeuwen voor wat betreft de ideeën, verhalen en ervaringen met  het 'hiernamaals' - ontwikkelingen die zich bijna uitsluitend buiten de kerk voordeden. Deze middagen staan open voor belangstellenden, de toegang is gratis. Welkom! 

 

 

Verder kunnen we...

 

 

- Een gesprek voeren over geloof (eventueel ook via skype):

 

Engel bij Maria (kinderbijbel)Engel bij Maria (kinderbijbel)Misschien heb je mijn boek gelezen (nu gratis te downloaden!) en zou je graag nog eens doorpraten over jouw persoonlijke geloofsvragen. Misschien heb je nare herinneringen aan kerk en geloof, maar laat het je toch niet los, en zou een gesprek je goed doen. Er zijn talrijke redenen te bedenken waarom je eens uitgebreid zou willen praten met iemand die er veel van af weet, en zelf een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt van een 'zwaar' gereformeerd geloof naar een lichte, vrije omgang met God + Helpers. Ik hoef je nergens van te overtuigen of toe te bekeren, gelukkig, maar vind het altijd fijn om iemand te helpen zijn/haar eigen weg te vinden. Als dominee heb ik daar de theologische bagage en bijbelkennis voor in huis. 

We kunnen samen mailen (zie onderaan), skypen, of een afspraak maken in Dordrecht. Wat jij wilt! (Een eerste afspraak is altijd gratis)

   

 

 

 

- Samen (in kleine groep of met z'n tweeën) mediteren...

  

Je kan, als de omstandigheden het toelaten, altijd een persoonlijke afspraak maken in Dordrecht om samen te mediteren:

na een diepgaande ontspanningsoefening laten we ons samen leiden door de engelen. 

 

Een (geleide) groepsmeditatie voor een grotere groep bij jou in de buurt behoort misschien ook tot de mogelijkheden. 

 

 

 

 

 

 Hulp bij het mediteren...

Wil je thuis alleen mediteren en kan je daar wel wat hulp bij gebruiken? Gebruik dan deze link voor een dertig minuten durende stiltemeditatie, die begint met een ontspanningsoefening van tien minuten. Wat meer informatie over mediteren vind je hier.

 

 

  met dit geluidsbestand 

 

 

 Naar volgende blz : boek  -->