U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Activiteiten:

  

 Wil je een lezing organiseren? Zoals je al op deze website hebt kunnen zien, heb ik over twee thema's behoorlijk wat kennis verzameld die ik graag wil delen met een groep belangstellenden. Tot nu toe zijn het altijd geanimeerde en interessante bijeenkomsten. Mail me, en ik neem contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. 

 

 'Engelen in de bijbel en in deze tijd ' : Verhalen over wezens uit hogere sferen zijn al zo oud als de mensheid en komen in elke cultuur voor. In de bijbel worden ze ‘engelen’ genoemd: boodschappers van God. In de latere eeuwen verdwenen de engelen  meer en meer uit het zicht. Tegenwoordig groeit de belangstelling weer – maar dan vooral buiten de kerk. Veel mensen vertellen hun ervaringen, er verschijnen talloze boeken, de engelen zijn weer helemaal terug! Hebben we het dan nog over dezelfde bijbelse engelen? Waarom zóu je het er eigenlijk over hebben?

 

Leven na de dood’  dat klinkt onmogelijk. Toch geloven mensen er in, maar wáárin en waar gaat het dan over? We kijken kort terug naar de  (summiere) gegevens in de bijbel en de ontwikkelingen in de kerkgeschiedenis, en bespreken vervolgens hoe dit oude beeld van de hemel in onze tijd ingrijpend aan het veranderen is. 

 

 

Verder kunnen we...

 

 

- Een gesprek voeren over geloof (eventueel ook via skype):

 

Engel bij Maria (kinderbijbel)Engel bij Maria (kinderbijbel)Misschien heb je mijn boek gelezen (nu gratis te downloaden!) en zou je graag nog eens doorpraten over jouw persoonlijke geloofsvragen. Misschien heb je nare herinneringen aan kerk en geloof, maar laat het je toch niet los, en zou een gesprek je goed doen. Er zijn talrijke redenen te bedenken waarom je eens uitgebreid zou willen praten met iemand die er veel van af weet, en zelf een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt van een 'zwaar' gereformeerd geloof naar een lichte, vrije omgang met God + Helpers. Ik hoef je nergens van te overtuigen of toe te bekeren, gelukkig, maar vind het altijd fijn om iemand te helpen zijn/haar eigen weg te vinden. Als dominee heb ik daar de theologische bagage en bijbelkennis voor in huis. 

We kunnen samen mailen (zie onderaan), skypen, of een afspraak maken in Dordrecht. Wat jij wilt! (Een eerste afspraak is altijd gratis)

   

 

 

 

- Samen (in kleine groep of met z'n tweeën) mediteren...

  

Je kan, als de omstandigheden het toelaten, altijd een persoonlijke afspraak maken in Dordrecht om samen te mediteren:

na een diepgaande ontspanningsoefening laten we ons samen leiden door de engelen. 

 

Een (geleide) groepsmeditatie voor een grotere groep bij jou in de buurt behoort misschien ook tot de mogelijkheden. 

 

 

 

 

 

 Hulp bij het mediteren...

Wil je thuis alleen mediteren en kan je daar wel wat hulp bij gebruiken? Gebruik dan deze link voor een dertig minuten durende stiltemeditatie, die begint met een ontspanningsoefening van tien minuten. Wat meer informatie over mediteren vind je hier.

 

 

  met dit geluidsbestand 

 

 

 Naar volgende blz : boek  -->