U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Ontmoet je beschermengel...

Hoe?

Boodschap voor jou:

HCHCContact maken met ons is niet zo moeilijk, zeker niet als je de voorbereidingen van het 'zeven-stappen-plan' hebt gevolgd. Het gaat erom dat je open en ontvankelijk voor me bent. Ik ben zo dicht in de buurt, je hebt geen idee.

Ook als je eerst een simpele lichamelijke ontspanningsoefening doet, en je vraagt me te komen (vergeet vooral niet eerst je voeten stevig op de grond te zetten, in contact te blijven met de aarde - en vervolgens in het licht te gaan staan) dan kan je er van uitgaan, dat ik bij je ben. Dat kan op zóveel verschillende manieren. We juichen ze allemaal toe. Schrijvend, tekenend, in meditatie, we staan klaar om jou wat meer bewust te helpen.

 

1 Schrijvend

We kunnen het schrijvend doen, misschien is dat een manier voor je. Een dagboekvorm kan, en ook vraag en antwoord. Je kunt je op die manier meer bewust worden van mijn aanwezigheid. Mij vragen stellen en kijken wat er bij je opkomt. Dat is namelijk het antwoord. Die zijn zo gemakkelijk voor me om aan jou te geven, omdat al die wijsheid allang in jou ligt opgeslagen. Je weet alles al! Ik kan je helpen om dat op te diepen op het juiste moment. Geef je daar aan over. Overgave is een belangrijk woord hier. Overgave aan het Licht. Jammer dat we onzichtbaar zijn. Nu zijn we afhankelijk van je voorstellingsvermogen. Het Licht is hierbij echt belangrijk. Dat kan je namelijk ook met je verbeelding uitnodigen, voelen hoe het in je en om je heen schijnt. Je hoeft niet te wachten tot het komt. Het licht wil de verbinding met jou altijd aangaan. Als je erom vraagt, kan je ervan uitgaan dat het er is. Het begint allemaal met kunnen spelen. Als je begint met dit vraag-en-antwoord spel, en je neemt het te serieus en te zwaar, dan blijf je meteen al steken in allerlei vragen, zoals ‘wie zegt dat dan’, enz. Als je het net als een kind als een spel opvat, dan ga je gewoon spelen dat je contact met ons hebt, en je stelt je vraag en luistert naar het antwoord. Zo ontzettend simpel. Het ontwikkelt zich wel. Wat belangrijk is: je eigen hart en je eigen ziel doen ook mee. Daar zit zo ontzettend veel wijsheid verborgen – het gaat echt niet alleen om ons. Wij zijn jouw helpers lief mens. Meer niet. We willen je helpen om zichtbaar te worden. Ook voor jezelf. Jullie hebben allemaal zoveel licht in je. De tijd is gekomen om dat te gaan laten stralen. Dat hoeft niet altijd in de vorm van het helpen van anderen. Er zijn vele paden, en jij gaat de jouwe kiezen, zoals je dat tot nu toe gedaan hebt, maar samen gaat het nog beter, dan krijg je meer besef van je eigen waarde, van hoe belangrijk jij bent voor deze wereld, voor deze aarde, voor ons.

Als bij het antwoord op je vraag de woorden je gemakkelijk te binnen schieten, ga je misschien wel twijfelen of je niet toch alleen maar zelf aan het schrijven bent. Wees je dan steeds opnieuw bewust van je hart. Daar voel je of jouw beschermengel er is. Het is vaak moeilijk te onderscheiden omdat wij altijd al zo met en in je praten, het loopt ook door elkaar. Laat je niet afleiden. Wij houden van jou en houden de wacht over jou en blijven altijd bij je.'

 

2 Energie voelen

Als je contact zoekt, voel je soms bijzondere energie door je lichaam gaan, of op bepaalde plekken. Dat is energie die wij aan je doorgeven. Het is helende energie, een vorm van verbinding. Denk maar niet dat het alleen van mij is, die energie heb je zelf ook, ik sluit er alleen maar bij aan. Er zijn zoveel verschillende vormen. Denk aan de zee: die is er al, het is de wind die de golven maakt. Wij spelen dan even de wind.

 

3 Luisteren

Word stil…laat je denken zoveel mogelijk tot rust komen en vraag je eigen engelen en gidsen om hulp. Concentreer jij je maar op de antwoorden. LUISTER! en wees niet bang. Het is veilig en er gebeurt niets met je… voel je niet geremd, dit mag!' Grijp de gedachten die bij je opkomen niet meteen vast om er zelf verder mee aan de haal te gaan, maar blijf de luisterende partij. Doe als Martha, in het bijbelverhaal, die aan de voeten van Jezus zit en niets anders doet dan luisteren, ontvangen.

 

 

Naar vlg.blz.; Hoe versterk je contact? >