U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Engelen NU

In alle culturen en in alle tijden vind je verhalen en afbeeldingen over bovenaardse wezens - in de bijbel 'engelen' genoemd. In de christelijke kerken mogen ze dan bijna vergeten zijn, de laatste decennia is de belangstelling ervoor in onze westerse wereld weer enorm gegroeid, al worden er soms andere namen aan gegeven. Heel boeiend allemaal! Dat resulteerde wat mij betreft in een uitgebreide bibliotheek van hedendaagse 'engelenboeken', waar ik op deze website steeds uitgebreider verslag van hoop te doen.

Tegelijk met die studie ontwikkelde zich een persoonlijke omgang met... 'mijn beschermengel'. Tussen aanhalingstekens, omdat de naamgeving tegelijk een beperking is. In andere tradities of buiten alle tradities om zullen dergelijke ervaringen weer anders benoemd worden. Het gaat altijd om een ontmoeting met een Lichtwezen, Iemand die boven het gewone alledaagse uitstijgt, liefde, wijsheid en vrede uitstraalt. Voor mij, vanuit mijn traditie, is dat een engel, nauw verbonden met Jezus en met God. Sommigen beleven zo'n ontmoeting éénmaal, bij toeval, anderen gaan er gericht naar op zoek. Zo leerde ik 'geïnspireerd schrijven' in de vorm van een soort 'vraag- en antwoordspel' waarin ik met mijn vragen kwam, en al luisterend de antwoorden opschreef: het was en is voor mij een prachtige vorm van gebed, niet alleen via woorden, maar ook via beelden en gevoelens en energie. 

Om je te helpen om op jouw manier contact te zoeken met je eigen gidsen, heb ik uit al die geschreven teksten van de afgelopen jaren voor jou een kleine selectie gemaakt. 

1. Waar het contact mee begint…

2. Wat zeggen engelen over zichzelf?

3. Wat mag je verwachten?

4. Hoe kan je je voorbereiden op contact?

5. Met wie maak je eigenlijk contact?

6. Hoe maak je contact?

7. Hoe versterk je contact?

8. Wat kan contact hinderen/tegenhouden?

 

 

Link eerste thema; 'Waar het mee begint''>