U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Mediteren-thuis:

 

Wie wel eens mediteert, weet ook hoeveel baat je daarvan hebt. Allereerst brengt het je tot rust; dat kan je enige doel zijn - en dat is al heel wat - maar er is méér mogelijk. De ontspanning kan je ook helpen om in een andere laag van bewustzijn te komen en iets te ervaren van datgene wat meestal achter onze 'normale', dagelijkse horizon ligt. Daar hebben we vele namen voor - ik noem er een paar: je 'hogere zelf', je 'ziel', je 'hart', je 'gids van het licht', je 'beschermengel'... Hoe je het ook benoemt, het heeft altijd iets met liefde te maken, wijsheid en kracht. In een groep gaat dat gemakkelijker, maar als je thuis in je eentje gaat mediteren is het heel lastig om die mate van ontspanning te bereiken en je hoofd leeg te maken. Daarom heb ik hier een geluidsbestand voor je, door mij ingesproken, bestaande uit een ongeveer tien minuten durende geleide-ontspanningsoefening, en twintig minuten stilte. Een paar adviezen:

- ga de meditatie goed voorbereid in: zorg voor een rustige omgeving waarin je even niet gestoord wordt;

- DOE actief mee met de meditatie, (alleen effe luisteren heeft geen zin - en doe het vooral niet in de auto!) neem er de tijd voor - en vind je die twintig minuten te veel (zal hoogstwaarschijnlijk zo zijn in het begin) sluit dan eerder af. Vijf minuten stilte is ook al mooi.  Schieten er binnen de kortste keren alweer allerlei gedachten door je hoofd (gebeurt geheid) - geef het dan niet meteen op, word je ervan bewust, zucht een keer diep en keer met je aandacht terug naar het Licht, vraag God om je te helpen. Alle aandacht richten op je ademhaling kan ook een uitstekende manier zijn om voorbij je denken te komen.

- Je kunt de stilte ook gebruiken om vanuit je hart liefde te sturen naar wie jij wilt. Laat ze zo concreet mogelijk voor je geestesoog verschijnen. Het mooie van liefdesenergie sturen is, dat het ook jezelf goed zal doen. Trouwens, je kan het ook op delen van je eigen lichaam richten.

Ik kan je aanraden om, voor je de stilte ingaat, te vragen of jouw gids van het Licht (of welke naam voor jou ook dat Hogere representeert) met je mee wil doen, je wil beschermen en je wil helpen met je zo goed mogelijk te concentreren en je te geven wat je op dat moment het meeste nodig hebt. Geniet ervan! Hier is de link:

Link meditatiehulpLink meditatiehulp

 

Naar vlg blz: 'leven na de dood' -->