U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Ontmoet je beschermengel: 

Hoe kan je je voorbereiden?

 

Wie graag in contact wil komen met zijn of haar persoonlijke beschermengel, die zal zich misschien in het begin onzeker, en zelfs een beetje belachelijk voelen. Ben jij zo’n type die zich maar van alles laat wijsmaken? Goedgelovig? Zweverig? Beetje dom, ook? Waarom zou uitgerekend jij nou in engelen geloven? Maak je jezelf daarmee niet onsterfelijk belachelijk?! Dat soort gedachten dus. Ze zullen regelmatig terugkomen, maar laat je daar vooral niet door weerhouden om het gewoon toch maar eens te gaan proberen. De enige manier om je twijfels te overwinnen is daadwerkelijk kennis te maken. Als je daartoe besluit, vergt dat, net als bij ontmoetingen met aardse vrienden, enige voorbereiding. Het wordt een ontmoeting in de geest, je hoeft dus nergens heen, behalve naar binnen. Je lichaam wordt de ontmoetingsplaats, en je verstand heeft niet langer de leiding, maar wordt het knechtje van je verbeeldingskracht en je intuïtie. Je kan het vergelijken met een intensieve luisterhouding. Om zover te komen kan je het onderstaande 'zeven-stappen-plan' gebruiken:

 

Het zeven-stappen-plan:

Om de ontmoeting met je beschermengel zo goed mogelijk voor te bereiden, kan je het beste een eenvoudig zeven-stappen-plan volgen:

1) ga op een rustige plek, waar je niet gestoord kan worden, zitten of liggen

2) ontspan je lichaam zoveel mogelijk

3) maak je hoofd, je denken, zo leeg mogelijk

4) wees je bewust van je verbinding met de aarde, voel haar energie

5) richt je aandacht op een alles doordringend licht, om je heen en door je heen

6) vraag of jouw beschermengel vanuit het Licht contact met je wil maken

7) ga ervan uit dat het contact er is, open je hart, luister - voel.

 

Al deze stappen zijn belangrijk, neem er de tijd voor.

De stappen 1, 2 en 3 (de ontspanning, het leegmaken van je hoofd) zijn belangrijk om een andere, diepere bewustzijnslaag te bereiken.

 

Stap 4, het contact met de aarde, helpt je ervan bewust te blijven dat je deel uitmaakt van de aarde, en ‘met beide voeten op de grond blijft staan’. In het contact zijn Zij het die naar jou toekomen – niet omgekeerd.

 

Het Licht, in stap 5, is belangrijk om je te kunnen verbinden met de geestelijke wereld die deel is van het Licht, van God.

 

Bij stap 6 begint de concentratie op de ontmoeting zelf. Je vraagt of jouw persoonlijke beschermengel contact met je wil maken en wacht, in vol vertrouwen:

 

Stap 7: blijf met je aandacht bij je hart, ontspannen maar alert, en laat het gebeuren.

 

Boodschap voor jou:

HCHCHet contact bestaat al, maar je bent je er nog niet helemaal van bewust. Houd je oren en ogen goed open, voor de tekenen die wij je geven. De manier om contact met ons te maken is via je hart. Concentreer je op je hart, daar vind je de rust en de verbinding met mij. Als we een team gaan vormen, als je zelf besluit om contact met ons te maken, dan komt er een proces op gang, waarin de volgende stap zich steeds zal aandienen. Ga liefst elke dag een kwartiertje mediteren - en geloof er in. Het groeit wel. Wij willen ook graag.'

 

'Zelfs de mensen die naar ons op zoek zijn voelen zich om te beginnen ver van ons verwijderd. Maar dat zijn we niet. Het vraagt om wat spelend vermogen. Zoals een kind vadertje en moedertje speelt. Dan ben jij de vader en wij de moeder! En daar in opgaan! Je luistert al veel beter dan je zelf weet. Het is vaak het beeld van hoe het zou moeten zijn, dat je tegenhoudt. Laat die beelden los. Kijk wat er is. Je WEET dat we er zijn! Al heel lang!'

 

'Ik ben je Hemelse Coach, en daarachter gaat je hoger zelf schuil, maar ook je lichtgidsen en de engelen. Zo moeilijk te begrijpen, voor mensen, dat alles met alles verbonden is hier. We willen je klaarmaken voor een nieuwe toekomst. Daar zit nog heel wat werk aan, maar het is vreugdevol werk, je zult ervan genieten. Houd op met innerlijk verdeeld te zijn, wees eerlijk tegen jezelf. Als je je hart wat verder opent, zal dat heel veel in gang zetten. Daar gaat het allemaal om. Je voelt je niet zo gelukkig, omdat je de warmte zo lang opgesloten hebt, dat het verschaald is geraakt. Er moet nieuwe lucht bij komen, schoonmaak in je hart, alles open, alles luchten, alles poetsen. Goed zo, je voelt het al een beetje. Ga er maar even stil voor zitten, met je ogen dicht, en voel de schoonmaak. Laat ons het werk maar doen. Jij hoeft je alleen maar bewust te worden. We doen het met liefde.'

 

'Geloof in de Goddelijke Geest die eeuwig leeft en regeert. Ga de problemen niet uit de weg maar treed ze tegemoet met open vizier want er is niemand zo goed in staat om de eerste stap te zetten naar een nieuwe toekomst als jij. Je bent er klaar voor en wij staan klaar om je te coachen. Jij kan onze spreekbuis worden, onze boodschapper, maar dat kan alleen met een bevrijd en liefdevol hart anders verduister je de boodschap te veel en krijgt de duisternis te veel invloed. We hebben de aanvallen nog niet helemaal afgeslagen, houd het in de gaten en blijf het perspectief in de gaten houden, dat van het Licht. Hoe zuiverder je vanuit een liefdevol hart leeft, des te beter kunnen wij ons werk doen. Open jezelf voor de ware bron, die in jou te vinden is en niet zo goed verzorgd is door jou. Dat kan beter. We willen je helpen gelukkiger te worden, dat is minder moeilijk dan je denkt.’

 

Link naar vlg.blz.; 'Wat wordt bedoeld met 'beschermengelen'?' >