U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Engelenpraat 2 over contact

In de loop der jaren ontwikkelde zich een persoonlijke omgang met 'Gidsen van het Licht'. Het gaat altijd om een ontmoeting met een Lichtwezen, Iemand die boven het gewone alledaagse uitstijgt, liefde, wijsheid en vrede uitstraalt. Voor mij, vanuit mijn traditie, is dat een engel, nauw verbonden met Jezus en met God. Sommigen beleven zo'n ontmoeting éénmaal, bij toeval, anderen gaan er gericht naar op zoek. Zo leerde ik 'geïnspireerd schrijven' in de vorm van een soort 'vraag- en antwoordspel' waarin ik met mijn vragen kwam, en al luisterend de antwoorden opschreef: het was en is voor mij een prachtige vorm van gebed, niet alleen via woorden, maar ook via beelden en gevoelens en energie. Daar wil ik je graag in laten delen. En niets houdt je tegen om zelf ook te gaan oefenen: zie 'engelen-contact NU'

 

Er is een vertrouwd groepje gidsen, waar ik meestal contact mee maak. Het lijken er drie. ‘Een mooi heilig getal’, lachen ze. Wie het zijn? Allereerst Jacob, mijn beschermengel. En dan natuurlijk Clara, de gids van het hart. De derde is Hala, gewoon, omdat Hala overal bij wil zijn en het meest Mij is. Later zie ik ook de gids Jozef, hij zit ervoor, als coördinator-leraar, degene die het contact reguleert. Soms komt ook Majorie, met een meer filosofische bijdrage. Meestal weet ik niet wie er aan het woord is, of wordt er gesproken in de ‘wij’-vorm. 

 

Het is  mogelijk om nóg meer samen te werken, als je dat jezelf toestaat.  Wij willen wel. Maar het gaat om jou. Je hebt je eigen tempo, je eigen ontwikkeling, het is nooit fout wat je doet. Wij gaan met je mee, altijd. Wij houden van je. Begin in vol vertrouwen, maak dat je grondhouding. Vertrouwen is een keuze, dat hoeft geen ‘blind’ vertrouwen te zijn. Je hebt genoeg ervaring om te weten dat vertrouwen niet altijd beloond wordt. Toch kan je voor een dergelijke grondhouding kiezen, en het zal zijn vruchten afwerpen.

Ik wil de hand in je rug zijn, om je te beschermen, om je zo nu en dan overeind te houden, en om je soms heel voorzichtig een klein duwtje te geven. Ik ben de veilige rots, op mij kan je bouwen. Houd je oren en ogen goed open, voor de tekenen die ik je geef. De manier om contact met mij te maken is via je hart. Concentreer je op je hart, daar vind je de rust en de verbinding met mij.

 

Als je begint met dit vraag-en-antwoord spel, en je neemt het te serieus en te zwaar, dan blijf je meteen al steken in allerlei vragen, zoals ‘wie zegt dat dan’, enz. Als je het net als een kind als een spel opvat, dan ga je gewoon spelen dat je contact met ons hebt, en je stelt je vraag en luistert naar het antwoord. Zo ontzettend simpel. Het ontwikkelt zich wel. Wat belangrijk is: je eigen hart en je eigen ziel doen ook mee. Daar zit zo ontzettend veel wijsheid verborgen – het gaat echt niet alleen om ons. Wij zijn jouw helpers lief mens. Meer niet. We willen je helpen om zichtbaar te worden. Ook voor jezelf. Jullie hebben allemaal zoveel licht in je. De tijd is gekomen om dat te gaan laten stralen. Dat hoeft niet altijd in de vorm van het helpen van anderen. Er zijn vele paden, en jij gaat de jouwe kiezen, zoals je dat tot nu toe gedaan hebt, maar samen gaat het nog beter, dan krijg je meer besef van je eigen waarde, van hoe belangrijk jij bent voor deze wereld, voor deze aarde, voor ons.

Zelfs de mensen die naar ons op zoek zijn voelen zich om te beginnen ver van ons verwijderd. Maar dat zijn we niet. Het vraagt om wat spelend vermogen. Zoals een kind vadertje en moedertje speelt. Dan ben jij de vader en wij de moeder! En daar in opgaan! Het kan op zóveel verschillende manieren. We juichen ze allemaal toe. Schrijvend, tekenend, in meditatie, we staan klaar om jou wat meer bewust te helpen – meer onbewust doen we het altijd al. Je hebt geen gemakkelijk pad voor jezelf gekozen, je had onze hulp altijd al hard nodig. En je luistert al veel beter dan je zelf weet. Het is ook hier weer het beeld van hoe het zou moeten zijn, die je tegenhoudt. Laat die beelden los. Kijk wat er is. Je WEET dat we er zijn! Al heel lang!

 

Dat het zo moeilijk is om met ons in contact te blijven, heeft te maken met de richting van je gedachten en je gevoelens. Die zijn meestal negatief, niet liefdevol, ontevreden. Als het dan toch lukt, voel je juist in contact met ons nog eens extra wat er in het dagelijks leven ontbreekt. Daarom ga je het maar liever helemaal uit de weg. Dat kunnen we goed begrijpen. Maar op die manier kunnen we je ook niet helpen.

Het is ook moeilijk voor je om de liefde en het contact te voelen, omdat je er meestal te snel aan voorbij schiet. Je loopt zo hard! Het is op deze aarde niet eenvoudig om liefde en positieve emoties te voelen. Voor niemand. Het kost inspanning. Toch zit het wel in je! Dat weet je natuurlijk ook wel. Maar er is ook heel veel kapot gemaakt bij iedereen. Dan wordt het extra lastig. Want dan moet er eerst iets anders gebeuren… dan moet je ook  liefde voelen voor jezelf. Je eigen pijn serieus nemen. Niet er in zwelgen, zo bedoelen we het niet, maar ook niet net doen alsof er niets aan de hand is. Dan zet je een muur om je emoties, en voel je helemaal niets meer, geen kou en geen warmte, niets. Dat doet ons ook verdriet. Alsof je als kind van het licht in een koude, donkere kelder bent gaan zitten. Laten wij je meenemen, die kelder uit… het gaat om de eerste stap – liefde en zorg opbrengen voor jezelf, als deel van het grote geheel, als deel van God. Jij bent net zo belangrijk als ieder ander, net zo belangrijk als je kinderen, als je familie, er is geen onderscheid.

 

Lieve gidsen, kunnen jullie me helpen begrijpen waarom het zo moeilijk is vertrouwen te krijgen in dit contact? Het lastige vind ik, dat als ik ervoor ga zitten, de woorden al bij me opkomen, en ik dan bang ben dat ik alleen mijn eigen verhaal zit te schrijven. Ik voel er niet altijd wat bij. Wat kan ik daar aan doen?

 Het is goed om samen te schrijven en samen te oefenen want het is nog lang niet zo ver dat we samen zo samenwerken als mogelijk is. Hou vol geef het niet op ga door en geloof er in. Ga door met je bewust zijn van je hart. Daar voel je of ik er ben en of het mijn woorden zijn. Het is nu nog niet te onderscheiden omdat ik altijd al zo met en in je praat, het loopt ook door elkaar, laat je niet afleiden. Ik hou de wacht over jou en blijf altijd bij je. Ik help je door de  hele tijd bij je te zijn en je te roepen samen met de anderen. Dat is een ander, geestelijk soort roepen, het maakt geen geluid en toch vang je er iets van op, niet zo veel, je bent nog niet goed afgestemd, maar dat komt wel. Het gebeurt al veel meer dan je beseft.

 

Mag ik dan nog wat vragen stellen?

Altijd.

Loop ik niet het gevaar om allerlei foute dingen te verzinnen tijdens het schrijven?

Ja. Dat gevaar loop je. En het is goed om dat te beseffen. Je bent een eerlijk mens, je weet dat je nooit helemaal onze taal spreekt. We zullen het moeten doen met jouw brein lieve schat. En die kent zo zijn beperkingen. Maar ook hierin kan je groeien, dus zit er niet over in. Je bent er niet op uit om mensen kwaad te doen, om macht over ze uit te oefenen. Je zou niet eens weten hoe dat moest. Het is wel goed om voorzichtig te zijn en altijd te checken. Misschien kunnen we afspreken dat je tot slot altijd even vraagt of er storende fouten ingeslopen zijn. Dan zullen we ze proberen aan te wijzen. Voor zover je het begrijpt en ervoor open staat. Maar volmaakt zal het niet worden. Streef daar ook wat minder naar schat, dat voorkomt een hoop stress.

 Hoe zit dat met die herhaalde waarschuwing van sommige mensen, dat je niet zelf moet vragen om contact, maar altijd moet afwachten tot je gidsen het willen?

 Ja, dat is een lastig punt. Er zijn mensen voor wie dat geldt, omdat ze regelmatig afgeremd moeten worden. Anders zouden ze hier dag en nacht bezig zijn en niet aan het gewone leven toe komen.  Dus je begrijpt… voor jou geldt dat minder. Jij moet juist veel vaker een schop onder je kont krijgen om weer in actie te komen (in alle liefde, we schoppen zachtjes) Nee, we zijn je aan het plagen. Je kan er van uitgaan, dat als je contact wilt, wij dat verlangen in je wakker gemaakt hebben, en dus voor je klaar staan. Sommige mensen verzinnen er ook graag van alles bij. In die categorie val jij niet zo gauw. Als het ons teveel wordt geven we je wel een seintje.

 Ja, maar dat hoor ik dan niet, omdat ik zo slecht luister en het niet uit elkaar kan houden wat er allemaal voor onzin in mijn gedachten komt en wat zinnige info van  jullie is.

 Nee, dat is inderdaad lastig. Misschien eens beginnen met je eigen ´onzin´ wat serieuzer nemen?

 Dank je, dank je lieve gids. Ik voel me weer wat gesterkt.

 

Het is midden in de nacht, ik kan niet slapen. Soms vind ik al dit gedoe maar eng. Ook omdat anderen al gauw denken dat ik gek ben. Vanavond met een groepje kinderen een meditatie gedaan, en daar ben ik bang van geworden. Doe ik het wel goed? Is het wel goed voor die kinderen? Welke gids wil met mij schrijven en me raad geven?

 Dat is gemene zaak maken met je gids, je bent te oud voor dit soort kinderachtigheden. We zijn er niet om je angsten te bezweren, je bent er zelf niet om je angsten te bezweren - kijk ernaar. Ga eventueel op bezoek bij de ouders, dat is goed. Heb vertrouwen.

 Dit klinkt allemaal tamelijk kort aangebonden. Worden jullie niet geacht liefdevol en geduldig te zijn?!

 Jawel, maar dit schiet niet op. Je bent net een stuk elastiek - je rekt een eindje, en dan schiet je weer terug.

 Tekening RembrandtTekening RembrandtHet is of ik mezelf hoor. Ik heb hulp nodig.

 Die krijg je ook.

 Daar merk ik niks van.

 Oh nee? En wat ben je nu dan aan het doen?

 Met mezelf aan het schrijven misschien?

 Ja, en je bent met velen.

 Lekker cryptisch.

 Goed zo, gooi het er maar uit.

 Ja, net als jij.

 ‘U’ voor jou.

 Net als U dan.

 Hou eens op met zo gehoorzaam te zijn. Geen enkele reden voor jou om U te zeggen.

Zo kunnen we wel even doorgaan.

Ja, leuk hè.

 Oké. Waar zijn we nu?

 In bed, aan het schrijven. Dit contact is belangrijk. Ga ermee door. Kom op met je vragen.

 Ik ben bang dat ik het verkeerd doe, meer kwaad dan goed. Vooral bij kinderen.

 Dat zal niet gebeuren. Kijk naar ze. Ze hebben het moeilijk. Jij kan ze helpen. Je bent niet perfect, maar ze kunnen wel tegen een stootje. Je houdt van kinderen, er is geen probleem zolang ze er zijn, maak er dan ook geen probleem van als ze weg zijn. Vraag ons om erbij te zijn, we helpen je.

 Ik zou graag wat duidelijker contact met je hebben. Met wie heb ik overigens het genoegen?

 Waarom vind je dat belangrijk?

 Omdat het me het gevoel geeft dichter bij je te zijn, meer bekend met je te zijn.

 Fair enough. My name is James.

 Waarom nu ineens in het Engels?

 Weet ik niet, nog een vage herinnering aan Derek Ogilvie  misschien, die maakten indruk op je, toch?!

 Ja, dat is waar. Maar een beetje raar  kwam hij toch ook wel over.

 Dat zijn we allemaal. Probeer eens niet zo perfect te zijn jij, dat zou al een heel stuk ontspanning geven.

 James, waar kom jij ineens vandaan?

 Uit de lucht vallen

 Ha ha, grappig hoor. Noem je jezelf ‘James’ vanwege het hoge butler-gehalte van die naam?

 Ja, dat begrijp je goed. Jij zoekt eigenlijk een butler die buigt als een knipmes zodra jij met je vingers knipt, en doet wat je zegt. Yes ma’am.

 Dat was ik me niet bewust. Sorry. Ik wil geen James. Jij mag wel even blijven, of liever gezegd: zou jij een poosje bij me willen blijven? Ik heb meer een soort coach nodig, een personal trainer, wat vind je daarvan?

 Dat is een goed idee. Het voordeel van zo’n hemelse coach is ook nog dat het geen geld kost en 24 uur per dag beschikbaar blijft. Wat wil een mens nog meer.

 Serieus genomen worden misschien?

 Ik neem je serieus schat. Meer dan jij. Je doet het allemaal nog niet zo verkeerd.

 O, zijn we nu toe aan de peptalk?

 Ja, of had je nog iets anders?

 Nou, het moet even wennen dit, maar kom maar op met je peptalk, H.C. O wat leuk, dat zijn mijn eigen voorletters Hemelse Coach!

 Kijk, nu komen we ergens. Ik ben je gids Hala, tenminste, dat is de naam die ik je ooit gaf.  Ik coach je graag, en dat is echt geen makkie. Maar ik ga er ook een feestje van maken, want, weet je, we gaan voor het geluk. Niet voor de angst, niet voor het getob, we gaan dansend over de wereld, en nodigen iedereen uit om mee te dansen. Willen ze - mooi, we hebben prachtige danspassen voor ze in voorraad. Willen ze niet, dan dansen we samen verder. Sta niet te vaak op mijn tenen te trappen schatje. Licht als een veertje, that’s the spirit. Ik ben je HC, je Hemelse Coach, en achter die HC gaat je hoger zelf schuil, maar ook je gidsen. En nu slappen. O nee, slapen.

 Bedankt! Jij ook bedankt.

 

(schrijfoefening) Geloof in de geest die eeuwig leeft en regeert. Ga de problemen niet uit de weg maar treed ze tegemoet met open vizier want er is niemand zo goed in staat om de eerste stap te zetten naar je  nieuwe toekomst als jij. Je bent er klaar voor en wij staan klaar om je te coachen. Blijf het perspectief in de gaten houden, dat van het licht. Hoe zuiverder je vanuit een liefdevol hart leeft, des te beter kunnen wij ons werk doen. Het gaat om het openen, dat kan nog veel beter alhoewel het nu ook al goed is. Open jezelf voor de ware bron, die in jou te vinden is en zo slecht verzorgd is door jou. Dat kan beter. We willen je helpen gelukkiger te worden, dat is minder moeilijk dan je denkt.

Ik hou van je dus is dat contact er altijd. Ga gewoon door met wat je al doet en laat het gebeuren. Wees een werktuig van het licht en laat je niet in de war brengen door anderen die blind zijn zonder het te weten.

Dank je wel

 

 --> vlg blz