U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

www.rinirikkert.nl

Lichtpuntwerk:Laura PjutLaura Pjut

 

'De bevrijdende kracht van emoties'...

Dat is de titel van het boek dat Riet Okken schreef, en wie haar methode kent kan dat alleen maar beamen. Als je je ongelukkig voelt, dan wijt je dat vaak aan de omstandigheden, maar je eigen gevoelens zijn de belangrijkste oorzaak. Altijd. Maar bijna niemand weet hoe je nu eigenlijk goed met emoties als angst, woede en verdriet om zou kunnen gaan. Dus doen we ons best om ze zo veel mogelijk te onderdrukken. Dat kost niet alleen ladingen energie, het werkt ook nog eens niet. Als je bijvoorbeeld je boosheid onderdrukt en vervolgens ontkent, dan werkt het nog wel steeds door in je leven, en ga je ongelukkig, mopperend, en wie weet wat nog meer, door. Of je verstopt je verdriet, ontkent het, en begrijpt maar niet waarom je altijd zo depri bent. Of je doet hetzelfde met je angst, en laat de 'veilige' wereld om je heen steeds verder inkrimpen.

Lichtpuntwerk pakt het anders aan. Met een eenvoudige ademmethode leer je lucht te geven aan je emoties. Ze mogen er zijn, je leert ze kennen, de oorzaken  opsporen en de kracht ervan op een nieuwe, positieve manier gebruiken.  Dat kost tijd en moeite (heel veel kan je zelf doen, ik help je als therapeut vooral op weg) maar wie dat er voor over heeft, zal ontdekken dat het werkt. En soms los je een specifiek emotioneel probleem ook in één of twee sessies op.

Als therapeut heb ik nu zo'n 15 jaar ervaring opgedaan met het lichtpuntwerk, en veel prachtige bevrijdende sessies meegemaakt. De laatste jaren betrek ik er ook altijd bewust onze engelen en gidsen bij, en vraag ze aan het begin om hulp. Hun aanwijzingen geven een extra dimensie aan het geheel.

 

Wil je meer weten, of een afspraak maken in Dordrecht? Mail me! Je bent welkom.