U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

www.rinirikkert.nl

      Mediteren in de Irenekerk

 

In het seizoen 2017/2018 zal op iedere eerste woensdagavond van de maand om 20.00 uur een bijzondere bijeenkomst plaatsvinden in Ridderkerk: een ‘Engelenmeditatie’. Het doel van de meditatie is om via je hart, intuïtie en verbeeldingskracht de verbinding met het Goddelijke op een dieper niveau te ervaren. En het mooie is: vaak lukt dat ook! Daar is veel concentratie (in een groep gaat dat gemakkelijker) en stilte bij nodig. Deze avonden beginnen we altijd op een stoel in een kring, en dan is het eerste werk om zo diep mogelijk lichamelijk en geestelijk ontspannen. Even alles tot rust brengen: er zijn mensen die alleen al daarom naar dit meditatie-uur komen. Maar dat is nog niet alles. Het tweede deel van de meditatie is het moeilijkste uit te leggen, ook al omdat het op zoveel verschillende manieren ervaren wordt. Ik vraag/bid dan hardop om de komst van engelen of lichtgidsen die met ons aan het werk willen gaan of ons iets te vertellen hebben. De beelden die ik vervolgens zie, woorden die ik hoor of energie die ik voel deel ik in de geleide meditatie die dan volgt, en zo maken we met elkaar een soort innerlijke reis waarin jij ook zelf veel zal beleven. We sluiten meestal af met muziek van een CD, en nog een kort rondje om wat ervaringen uit te wisselen en eventueel vragen te stellen.

 

Deze meditatievorm heeft zich in de loop van een aantal jaren ontwikkeld tot de unieke vorm die het nu heeft. Het is nooit hetzelfde, omdat de inhoud niet voorbereid is, en alles afhangt van de inspiratie van het moment. Het vraagt natuurlijk wel een bijzondere openheid van de mensen die meedoen. Wie bij voorbaat al elke mogelijkheid afwijst dat er zoiets kan zijn als een lichtgids of engel, die contact maakt met mensen.... die heeft groot gelijk om níet te komen.  Een andere verklaring van de vaak bijzondere ervaringen tijdens dit uur is, om de geleide meditatie in deel twee louter te zien als een product van onze eigen gezamenlijke verbeelding. De menselijke geest is tot veel in staat! Maar in het rondje achteraf hoor je wel heel regelmatig mensen verzuchten ‘er gebeurde écht iets’. Zonder verbeeldingskracht zijn we niet in staat om boven de gewone dagelijkse werkelijkheid uit te stijgen. Prachtig dat we als mens die eigenschap hebben! Maar waar we die inzetten, is de grens tussen fantasie en eventuele waarheid nooit precies aan te geven – en dat is ook nog eens voor iedereen verschillend. Het is in dit geval ook niet het belangrijkste. Tijdens de meditatie word je uitgenodigd om je oordelen en meningen even op te schorten. Even niet denken, maar meedoen en zien wat het met je doet. Wie openstaat voor nieuwe ervaringen, ook al is het vreemd aan je manier van geloven tot nu toe – die kan altijd een poging wagen en is van harte welkom. Lukt dat je niet, maar wil je wél mediteren, dan heb je misschien iets aan deze ingesproken ontspanningsoefening met daarna 20 minuten stilte:

Link naar geluidsbestandLink naar geluidsbestand

 

 

Waar:            Irenekerk, Electropark 17-19,  Ridderkerk

Wanneer:       september / april, iedere eerste woensdag van de maand

                          In 2018: 3 januari - 7 februari - 7 maart - 4 april 

Tijd:              van 20 uur (vanaf 19.30 zaal open) tot ongeveer 21.30 uur

Kosten:         € 5,- per keer per persoon

Aanmelden:  niet nodig, je bent altijd welkom...

Voor eventuele vragen: mailen kan altijd.